Goudsmid de Leeuw

Joost de Leeuw

Sinds 2010 is het dorp weer een goudsmid rijker. Na de opleiding van Joost de Leeuw (1989) aan de vakschool in de Zilverstad te Schoonhoven, als goudsmid/ondernemer, startte hij thuis op zolder. Sindsdien heeft hij een grote klantenkring opgebouwd; niet alleen in de gemeente Rijnwoude, maar ook daarbuiten. Nadat zijn werkzaamheden binnenshuis “een beetje uit z’n voegen groeiden”, besloot hij in het voorjaar van 2010 een nieuwe ontvangstruimte naast het huis te bouwen. Joost heeft altijd veel gedroomd en hard gewerkt om zijn dromen waar te maken, waarna hij in 2015, vlak voor kerst, zijn prachtige nieuwe zaak feestelijk kon openen. Een zaak die niet alleen een prefect evenwicht weet uit te stralen tussen modern en klassiek, maar ook nog eens Joost zijn eigen creativiteit weerspiegelt. En dát is belangrijk! Een atelier en zaak waar je heerlijk kan werken en jezelf kan blijven ontwikkelen, als het ontvangen van klanten.

Naast het reguliere werk beheerst Joost niet alleen het vakmanschap van ontwerpen en maken van sieraden, maar ook het vermaken of repareren van sieraden en horloges. Zoekt u bijvoorbeeld een unieke trouwring of een bijzonder sieraad? Heeft u een eigen ontwerp of wilt u iets laten ontwerpen? Geen probleem: Bij Joost bent u op het juiste adres.

Ook nu blijft Joost aan zijn creativiteit en kwaliteit werken. Zo is hij inmiddels niet alleen bekend met het werk als goudsmid, maar komt hij ook om de hoek kijken als reparateur van uurwerken, waarmee hij zijn passies steeds blijft uitbreiden en dat met liefde voor het vak. Want zoals Steve Jobs dat zo mooi kan zeggen “the only way to do great work is to love what you do” en dat is bij Joost zeker het geval!

   

joost de leeuw

© 2022 Goudsmid de Leeuw

Thema door Anders Norén